Blog

Fotovoltaický ohřev vody začal v roce 2010 na Slovensku. Patentovaný produkt firmy LOGITEX je dodnes technologickým lídrem

Píše se rok 2010 a Slovenská firma LOGITEX jako první na světě začala komerčně prodávat komplety pro fotovoltaický ohřev vody, který má patentovaný a neustále validovaný ve 43 zemích světa. Jak zní příběh této zajímavé technologické společnosti?

Přečíst článek

Školení a přátelské posezení s firmou Logitex

Chceme se neustále posouvat, i proto jsme absolvovali školení od firmy Logitex – výrobce nejlepších systémů pro fotovoltaický ohřev vody.

Přečíst článek

Rozhovor se starostou Lukavce, kde jsme realizovali 2 FVE elektrárny

Fotovoltaická elektrárna čistírně odpadních vod a mateřské škole. Velká veřejná zakázka, kterou jsme díky nejlepší cenové nabídce získali. A jak s námi byl spokojen přímo starosta obce Lukavec František Pinkas?

Přečíst článek

Na Refsite patříme mezi nejlépe hodnocené firmy

Obdrželi jsme dopis, že patříme mezi nejlépe hodnocené firmy roku 2023 na stránce Refsite.

Přečíst článek

Dotační škrty zdraží elektřinu o tři tisícovky

Průměrná domácnost zaplatí v příštím roce za elektřinu zhruba o 3000 korun více než nyní, tedy asi 250 korun měsíčně. Navzdory klesajícím cenám na burze tedy odběratelé platit méně nebudou.

Přečíst článek

Povídání se seniory o fotovoltaickém ohřevu vody a fotovoltaice v obci Běhařovice

Přečíst článek

O výhodnosti fotovoltaiky nejvíc přesvědčí výše účtů za elektřinu

Trh se solárními elektrárnami zažívá od loňského roku boom. K jeho letošnímu pokračování přispívá i to, že se k instalacím na rodinných domech přidávají panely na budovách firem a začínají se opět budovat samostatné sluneční elektrárny.

Přečíst článek

Přehledně: Jak si můžete se sousedy „půjčit“ elektřinu a vydělat na tom

Sdílení elektřiny v Česku dostalo zelenou. Vláda novelu energetického zákona ohledně komunitní energetiky schválila ve středu odpoledne. Co sousedská elektřina přinese?

Přečíst článek

Další tisíce navíc? Energie mohou opět citelně zdražit

Až o čtvrtinu může od ledna vzrůst platba za distribuci energií, což by pro domácnosti znamenalo i stovky korun měsíčně navíc. K tomu stále není vyloučené, že se od Nového roku obnoví platby domácností na obnovitelné zdroje a skončí dotace státu provozovatelům přenosové soustavy ČEPS a distributorům, díky které se od ledna nezvyšovala regulovaná část ceny.

Přečíst článek

Speciální nabídka pro klienty „solárních šmejdů“ na dokončení jejich nové FVE

Při pohledu na neutěšitelný stav ve vývoji realizace fotovoltaických elektráren „solárními šmejdy„ se vedení společnosti Unifast spol. s r.o. rozhodlo pomoci zasaženým zákazníkům vytvořením speciální nabídky na pořízení jejich nové FVE.

Přečíst článek

Nová zelená úsporám Light

NZÚ Light nabízí podporu pro nízkopříjmové domácnosti na ohřev vody pomocí sluneční energie

Přečíst článek

Máte slovo s M. Jílkovou –⁠ Jak ušetřit na energiích

V pořadu Máte slovo s M. Jílkovou bylo tématem jak ušetřit na energiích. Strhla se zajímavá debata rozdílných názorů na fotovoltaiku.

Přečíst článek

Kontaktujte nás

Máte zájem nebo se jen chcete na něco zeptat? Napište nám.

   

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů